Index Vakbarát Hírportál

Újabb fejlemények Joe Biden fiának vádemelési ügyében

2023. február 2., csütörtök 19:37

Hunter Biden ügyvédei szerdán felszólították az ország szövetségi és állami ügyészeit, hogy indítsanak büntetőeljárást kritikusai ellen. Ezzel pedig elismerték, hogy a hírhedt laptop valóban Hunter tulajdona.

Még tavaly augusztusban számoltunk be róla, hogy az ukrán energetikai cégben korábban vezető szerepet vállaló Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia elhagyott egy laptopot, amelyről különböző dokumentumok szivárogtak ki. Először ugyan tagadták, hogy közük lenne az iratokhoz, most mégis pereskedésre készülnek.

Biden ügyvédje, Abbe Lowell levelet írt az igazságügyi minisztériumnak és a delaware-i főügyésznek, amelyben vizsgálatot követelt Rudy Giuliani, Steve Bannon és John Mac Isaac ellen, akié az a számítógép-javító műhely, ahol Biden állítólag a laptopját hagyta. Joe Biden ügyvédei felszólító leveleket küldtek másoknak is, akik megszerezték és terjesztették a laptop tartalmát.

Lowell a levelekben azzal érvelt, hogy Mac Isaacnek és a többieknek még arra sem volt joguk, hogy betekintsenek Biden laptopjába, ezzel szemben még másolatokat is készítettek az abban található információkról – írta meg a Fox News.

„Ez a sikertelen piszkos politikai trükk közvetlenül Biden magán- és személyes adatainak leleplezését, kihasználását és manipulálását eredményezte. A politikusok és a média arra használta fel ezeket a jogtalanul megszerzett, lemásolt, terjesztett és manipulált adatokat, hogy elferdítsék az igazságot, és kárt okozzanak Bidennek – fogalmazott az ügyvéd.

A levélben továbbá Mac Isaacot „számítógépes szolgáltatások ellopásával”, Giulianit pedig „lopott tulajdon birtoklásával” vádolták.

„Mac Isaac úgy döntött, hogy Donald Trump elnök személyes ügyvédjével együttműködve, fegyverként használja fel Biden személyes számítógépének adatait apja, Joseph R. Biden ellen azzal, hogy jogtalanul adta át őket a New York Postnak” – írta Lowell.

A látszat ellenére egy Lowell lépését ismerő forrás azzal érvelt, hogy a szerdai levelek nem jelentik, hogy elismerik, közük volt a laptopon talált információkhoz. Biden jogi csapata azzal érvel, hogy a laptop nyilvánosságra hozott változatait manipulálhatták.

(Borítókép: Hunter Biden 2022. április 18-án. Fotó: Demetrius Freeman / The Washington Post via Getty Images)

Rovatok