Index Vakbarát Hírportál

Cápatámadásban vesztette életét egy kamasz lány

2023. február 4., szombat 17:21

Cápatámadásban vesztette életét egy kamasz lány szombaton egy nyugat-ausztráliai folyóban, körülbelül két és fél kilométerre a tengertől.

A 16 éves lány a Perth városán át az Indiai-óceánba ömlő Swan-folyón vízirobogózott barátaival, amikor a tragédia történt. A rendőrség szerint egy csapat delfint láttak a közelben, és a lány vélhetően azért szállt le a vízirobogójáról, és ment bele a vízbe, hogy a játékos állatokkal együtt úszkáljon, azonban nem sokkal utána egy ismeretlen fajhoz tartozó cápa megtámadta.

A lányt életveszélyes harapásos sérülésekkel emelték ki a folyóból, és bár a hamar kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni az életét. Halászok, vízi rendőrök és más szakértők szerint szokatlan, hogy egy cápa ilyen messzire felússzon a folyón.

Az ABC televízió szerint két éve egy bikacápa sebesített meg súlyosan egy úszó férfit a Swan-folyóban. A Swan-folyón ez volt az első halálos cápatámadás 1923 januárja óta, amikor egy 13 éves fiút marcangolt szét egy ragadozó.

Ausztráliai folyóban legutóbb 1960-ban ölt meg embert cápa, akkor egy 3,3 méteres bikacápa támadt rá egy búvárra Sydney térségében – írja az MTI összefoglalója.

Rovatok