Index Vakbarát Hírportál

5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát

2023. február 13., hétfő 16:57 | nyolc hónapja frissítve

Hétfő délután 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát, sérültekről és károkról nincs információ. Nem sokkal később egy gyengébb, második rengés is történt.

A Román Földtani Intézet jelentette, hogy helyi idő szerint 16:58-kor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát. A rengés 15 kilométeres mélységben történt, epicentruma a Gorj megyei Olténiában volt.

Az Új Magyar Szó online arról számolt be, hogy kolozsvári szerkesztőségükben is érezni lehetett a földmozgást.

Az asztalokon lévő monitorok billegni kezdtek és a számítógépek fémdobozai beremegtek

– írták.

A Rendkívüli Helyzetek Főfelügyelősége közölte, hogy a hétfő délutáni romániai földrengés következtében „nem érkezett hívás 112-es egységes segélyhívószámra, és nem jelentettek vagyoni károkat vagy áldozatokat”.

A földtani intézet szerint több településen is érezhető volt a földrengés. Nem sokkal később közölték azt is, hogy egy újabb, a Richter-skála szerinti 3-as erősségű földrengés történt hétfőn helyi idő szerint 17:21-kor a Gorj megyei Olténiában.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium arról számolt be, hogy Magyarországon is érezni lehetett a földrengést.

Romániában körülbelül 200 kilométerre a határtól 2023.02.13-án 14:58:07.4-kor (UT) M5 erősségű földrengés pattant ki. A földrengést Magyarországon is lehetett érezni

– írták.

Ön érezte a földrengést Magyarország területén?
Ha igen, ossza meg velünk tapasztalatait!

Rovatok