Index Vakbarát Hírportál

Az ipari dolgok internetének területén látja a kilábalást Kína

2023. február 14., kedd 10:42

A tervezett beruházások felpörgetik az ázsiai ország más ágazatait is.

Több százezer kínai építőipari gép és berendezés teljesítményét regisztrálja és vezet nyilvántartást róla a Rootcloud ipari internetszolgáltató (IIOT). Ez alapján lendületes gazdasági növekedést jósolnak az ázsiai országban, főként a kínai holdújévi ünnepek óta, és különösen Pekingben, Hopei, Honan és Santung tartományokban, valamint Belső-Mongólia autonóm területein.  

A vasút- és autópálya-építés, a repülőterek és víztározók építése mellett felpörgött a fejlett technológiai berendezések gyártása, az új energiaforrások hasznosítására és a digitális gazdasági rendszer feltételeinek megteremtésére szolgáló beruházások is. Mindezek a gazdaság más ágazatait is fellendítik. Sanghajban például 191 nagy beruházás fut, ebből 77 szolgál tudományos és fejlett technológiai célokat. 

 A Hualun Bobang Project Management Co., Ltd. szerint az év eleje óta Kína felgyorsította az új iparágak fejlesztését szolgáló beruházásait, ami biztató jelzés a gazdasági növekedés kilátásait illetően, és javítja az üzleti bizalmat.

Rovatok