Index Vakbarát Hírportál

Autópályára zuhant és felrobbant egy katonai helikopter

2023. február 16., csütörtök 11:32

Autópályára zuhant és felrobbant a Nemzeti Gárda katonai helikoptere Alabama államban szerdán, a gépen utazó összes ember életét vesztette.

A katonai légi járművet Huntsville város közelében a délutáni órákban érte a szerencsétlenség, az első jelentésekből az nem derült ki, hogy pontosan hányan tartózkodtak a helikopter fedélzetén.

*#BREAKING: New Security Footage video shows the US Military helicopter losing control and falls out the sky near Huntsville, Alabama before crashing into busy highway sadly no one has survived the deadly crash pic.twitter.com/4Y1qFjcG4H

— R A W S A L E R T S (@rawsalerts) February 15, 2023

A rendőrség közleménye szerint a jármű a becsapódáskor robbant fel, és teljes egészében lángolt, amikor a tűzoltók kiérkeztek, akik a tüzet gyorsan eloltották, de túlélőt nem tudtak kimenekíteni. Az autópályán közlekedő járműveket a baleset közvetlenül nem érintette.

A szerencsétlenséget követően a teljes sztrádát lezárták Alabama északi részén Tennessee állam közelében. Az első beszámolókból annyi derült ki, hogy a Tennessee Nemzeti Gárda Black Hawk típusú katonai helikoptere zuhant le, írja az MTI.

Rovatok