Index Vakbarát Hírportál

Támadás érte az FBI New York-i irodáját

2023. február 17., péntek 19:59

Az FBI számítógépes hálózatának egy részét a napokban kibertámadás érte. A nyomozóiroda tisztviselői úgy vélik, az incidens az FBI azon számítógépes rendszerét érintette, amelyet a gyermekek szexuális kizsákmányolásáról készült képek vizsgálatához használtak.

„Az FBI tud az incidensről, és dolgozik azon, hogy további információkhoz jusson. Ez egy elszigetelt eset, amelyet sikerült megfékezni. Mivel ez egy folyamatban lévő nyomozás, az FBI jelenleg nem tud további információval szolgálni” − közölte az iroda a CNN-hez eljuttatott közleményében.

Az FBI tisztviselői azon dolgoztak, hogy elszigeteljék a rosszindulatú kibertevékenységet, amely két forrás szerint az FBI New York-i területi irodáját − a hatóság egyik legnagyobb és legjelentősebb irodáját − érintette. Az egyik forrás szerint a hackertámadás eredetét még vizsgálják.

Az FBI-nak – mint minden nagy kormányzati ügynökségnek vagy vállalatnak – számos online fenyegetéssel kell szembenéznie.

2021 novemberében valaki egy legitim e-mail-címet használt, amelyet az FBI az állami és helyi bűnüldöző szervekkel való kommunikációra használ, hogy hamis e-maileket küldjön több ezer szervezetnek egy állítólagos kiberfenyegetésről. Az FBI akkor azt mondta, hogy kijavított egy, az incidenssel kapcsolatos szoftveres sebezhetőséget, de az iroda még nem nevezte meg nyilvánosan a gyanúsítottat.

 (Borítókép: Chip Somodevilla / Getty Images)

Rovatok