Index Vakbarát Hírportál

Takarókat és hálózsákokat adományozott a törökországi és szíriai földrengés túlélőinek a DK

2023. február 19., vasárnap 15:01

Az adományokat a párt közösségének pénzbeli felajánlásaiból vásárolták meg.

A Demokratikus Koalíció (DK) takarókat és hálózsákokat adományozott a törökországi és szíriai földrengés túlélőinek – ismertette az MTI.

Gréczy Zsolt és Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői, valamint Rónai Sándor, a DK európai parlamenti (EP) képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján elhangzott: az adományokat a párt közösségének pénzbeli felajánlásaiból vásárolták.

Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy a földrengés utáni mentőakcióból kivették a részüket a magyar mentőalakulatok is, azonban továbbra is nagy szükség van a segítségre abban a térségben.

Megmutatták a közösség erejét

A DK ezért döntött úgy, hogy a maga és a közössége szerény eszközeivel járul hozzá a nemzetközi segélyakciókhoz; számlaszámot nyitottak, és a felajánlásokból vásárolták meg a szükséges eszközöket – tette hozzá Gréczy Zsolt.

Rónai Sándor, a DK árnyékkormányának árnyék-külügyminisztere kifejezte együttérzését az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak, egyben megköszönte az adományozók felajánlását.

Oláh Lajos úgy fogalmazott: büszkék a közösségükre, amely mindig akkor mutatja meg a legjobban az erejét, amikor bajba került embertársakon kell segíteni. Az adományokat Törökország budapesti nagykövetségének segítségével juttatják el a bajbajutottakhoz.

Rovatok