Index Vakbarát Hírportál

Halálos cápatámadás történt egy francia szigeten

2023. február 20., hétfő 11:20

Cápa harapásaiba halt bele egy 59 éves ausztrál turista a Franciaországhoz tartozó, csendes-óceáni Új-Kaledónia partjainál.

A férfi a sziget székhelyén, Nouméában strandolt vasárnap délután, és a parttól mintegy 150 méterre támadta meg a tengeri ragadozó, és többször is megharapta – közölte a helyi hatóság hétfőn.

A közelben csónakázó két férfi vitte az áldozatot a partra, ahol a vízimentők igyekeztek életben tartani, azonban egyik lábán és két karján olyan súlyosan megsérült, hogy az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen meghalt.

A Chateau-Royal strandon sokan voltak a vízben a baleset idején, azonnal a partra rohantak, a rendőrség pedig kiürítette a területet.

Az ügyben eljárás is indult, mert a cápatámadás elkerített és szakképzett személyzet által felügyelt területen történt.

Sonia Lagarde, a város polgármestere a környék összes strandját lezáratta, és elrendelte a tigriscápák és bikacápák befogását a közeli vizeken. Követésükre drónokat vetettek be, kettőt észre is vettek, mielőtt sötétedéskor lezárták a műveletet.

Az MTI beszámolója szerint a múlt hónapban ugyanennek a strandnak a közelében egy 49 éves fürdőzőt sebesített meg egy cápa, pár nappal később egy ragadozó szörfösre támadt, aki azonban nem sérült meg.

Rovatok