Index Vakbarát Hírportál

Piacra dobták a távcsókolót, az emberiség egyik legbizarabb találmányát

2023. február 26., vasárnap 09:01

A kelet-kínai Csiangszu tartomány egyik egyeteme feltalált egy „távcsókoló eszközt”, amely lehetővé teszi a távkapcsolatban élő szerelmesek számára, hogy megtapasztalják a csókolózás semmi máshoz nem fogható érzését.

A készülék egy száj alakú modullal rendelkezik, amely a szerelmesek számára indukáló területként szolgál a csókhoz, a szerkentyű alkalmazásakor ez a csók gesztusát és erejét képes átadni a másik félnek – állítják a feltalálók.

Az eszköz bluetooth-on és egy alkalmazáson keresztül kapcsolódik az  okostelefonhoz. A „távcsókoló készülék” lehetővé teszi, hogy a szájbetegségben szenvedők is csókolózhassanak egymással.

Remote kissing device for long-distance lovers, invented and patented by Chinese university student in Changzhou City.
The mouth-shaped module, served as an inducing area for lovers to make the kiss and then it can transfer kiss gesture to the "mouth" on the other side. pic.twitter.com/5i2ogMiUXe

— China in Pictures (@tongbingxue) February 22, 2023

A találmányt a Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology szabadalmaztatta, írja a kínai Global Times.

„Az egyetem alatt távkapcsolatban éltem a barátnőmmel, így csak telefonon keresztül tartottuk egymással a kapcsolatot. Akkor vetődött fel bennem ennek az eszköznek az ötlete” – nyilatkozta a projekt vezető kutatója, aki szintén az egyetemen végzett.

A találmány népszerű lett Kínában, ami meglepte a feltalálókat. Ők azt remélik, hogy valaki, akit érdekel ez az eszköz, bővíteni és tökéletesíteni tudja a dizájnt.

Rovatok