Index Vakbarát Hírportál

A folyóba zuhant egy lakókocsi Kaliforniában a viharban

2023. február 26., vasárnap 15:29

Napvilágot látott egy videó arról, ahogy egy nagyobb méretű lakókocsi a folyóba zuhan Los Angeles közelében. A térségben akkora vihar söpör végig, amilyenre évtizedek óta nem volt példa.

Mint megírtuk, erős havazások, esőzések okoztak fennakadásokat az Egyesült Államok nyugati államaiban. Egyes régiókban lavinaveszélyre adtak ki figyelmeztetést, több százezren pedig áram nélkül maradtak az eljegesedett vezetékek miatt. Los Angelesben három évtizede először adtak ki figyelmeztetést hófúvásra szombaton, a pusztító időjárás miatt több ember is életét vesztette.

A BBC most megosztott egy videót arról, amint egy nagyobb méretű lakókocsi, valamint egy fa is a dél-kaliforniai Santa Clara folyóba zuhan. Mint írják,

ez az a pillanat, amikor egy lakóautó a Santa Clara folyóba zuhan Dél-Kaliforniában, ugyanis az Egyesült Államokat sújtó történelmi vihar miatt leszakadt a partfal.

Hozzátették: A lakókocsiban senki sem tartózkodott.

Villámáradás, hóvihar, lavinaveszély

A kaliforniai Ventura megyében szombat reggelre villámáradás alakult ki az előző napon lehullott nagy mennyiségű eső nyomán, de komolyabb károkról nem érkezett jelentés. Pénteken Los Angelesben és környékén évtizedes napi csapadékrekordok dőltek meg.

Emellett a Los Angeles körüli hegyvidék egyes részein másfél métert meghaladó a hóréteg vastagsága. Mountain High településen 205 centiméter havat mértek. Lezárták Kalifornia észak–déli autópályájának hegyvidéki szakaszát az erős havazás és a jégréteg miatt.

Kalifornia északkeleti részén a Sierra Nevada hegységre pedig lavinaveszély miatt adtak ki figyelmeztetést, miközben újabb havazást várnak a pénteken lehullott 60 centiméter csapadék után.

Rovatok