Index Vakbarát Hírportál

Érzelmes pillanat: három héttel a földrengés után élve mentettek ki egy lovat a romok alól

2023. március 1., szerda 16:51

Huszonegy nappal a törökországi pusztító földrengés után, Adiyaman városában élve találtak egy lovat a törmelékek fogságában.

A Twitteren TansuYegen osztotta meg azt a videót, amiben önkéntesek összefogtak az állat megmentésére. Adiyaman nagy veszteségeket szenvedett a február 6-án Törökországot sújtó földmozgások után.

Amazing amazing amazing

In Adiyaman, a horse found alive in the rubble of a building 21 days after the earthquake was rescued by the teams***#earthquake #horse #turkey #adiyaman pic.twitter.com/XSFAQjbKYX

— Tansu YEĞEN (@TansuYegen) February 27, 2023

Hétfőn – három héttel azután, hogy egy katasztrofális rengés pusztított a térségben – 5,6-os erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét, aminek következtében néhány már megrongálódott épület összeomlott, és legalább egy ember meghalt.

A török katasztrófavédelem (AFAD) szerint további 69 ember sérült meg a földrengés következtében, amelynek középpontjában a Malatya tartománybeli Yesilyurt város állt. Több mint két tucat épület dőlt össze – írja a Greek Reporter.

Lapunk kedden megírta, hogy a február 6-i földrengések halálos áldozatainak száma immáron meghaladta az 50 ezret Törökországban és Szíriában. A katasztrófavédelem vasárnapi adatai szerint Törökországban legkevesebb 44 374 ember vesztette életét a szerencsétlenségben, míg Szíriában 5951 halálesetet regisztráltak, így a halottak egyesített száma elérte az 50 235-öt. A sebesültek száma csak Törökországban több mint 115 ezer – tájékoztatott az MTI.

(Borítókép: ILYAS AKENGIN / AFP)

Rovatok