Index Vakbarát Hírportál

Megbírságoltak egy profi kerékpárost, mert lelőtte a San Marinó-i miniszter macskáját

2023. március 1., szerda 06:34

Antonio Tiberi profi kerékpáros 4000 eurós (1,5 millió forint) pénzbüntetést kapott, amiért San Marinóban lelőtte az egyik miniszter macskáját.

A 21 éves kerékpáros a nyomozás adatai szerint azt mondta: kipróbált egy légpuskát, majd a macska fejére célzott, és lőtt. A szerencsétlenül járt állat a San Marinó-i Federico Pedini Amati turisztikai miniszteré volt, aki korábban a tengerparttal nem rendelkező köztársaság vezetője volt – írja a Corriere della Sera.

A macska senkit sem zavart. Már régóta velünk lakott. A hároméves kislányom, Lucia imádta. Nem lehet megölni egy háziállatot, és megúszni egy 4000 eurós bírsággal

– mondta a miniszter a napilapnak.

Antonio Tiberi kerékpárversenyző olasz állampolgár, és 2022 márciusában költözött San Marinoba, valószínűleg a kedvezményes adózási rendszer miatt. Az Európa-bajnokságon 2018-ban bronzérmet, a világbajnokságon 2019-ben pedig aranyérmet szerzett.

A miniszter leszögezte: értékeli, hogy a fiú elismerte a tényt, ugyanakkor hozzátette, hogy nem kéne ilyen embereknek tartózkodási engedélyt adniuk.

Rovatok