Index Vakbarát Hírportál

Komoly fejlesztésbe kezd a Wizz Air

2023. március 1., szerda 08:53

A Wizz Air Abu Dhabi a nagy kereslet kielégítése érdekében fokozza működését és bővíti fenntartható flottáját. Kilenc Airbus A321neo repülőgéppel a légitársaság ambiciózus növekedést hajt végre új, „kihagyhatatlan” úti célokat kínáló területeken.

A nemzeti légitársaság idén nyáron kezdi meg működését a kirgizisztáni Biskekbe, valamint újraindítja a népszerű útvonalakat Larnacába, Santorinire és az egyiptomi Sohagba.

Az új célállomások mellett az új repülőgépek lehetővé teszik a Wizz Air Abu Dhabi számára, hogy növelje jelenlétét a jelenlegi hálózaton: Abu Dhabi-Tirana, Jereván, Baku, Alexandria, Kutaiszi, Athén, Almaty, Asztana, Szarajevó, Ankara, Taskent és Szamarkand között – közölte az Emirates News Agency.

Johan Eidhagen, a Wizz Air Abu Dhabi igazgatója és ügyvezető igazgatója elmondta: „A Wizz Air elkötelezett a rendkívül olcsó utazás zászlóvivője és az életek felszabadítása mellett a megfizethető utazások révén az Egyesült Arab Emírségekben és azon túl. A kilencedik repülőgép további 30 000 ultraalacsony árú ülőhelyet biztosít havonta, lehetővé téve számunkra, hogy hálózatunkat számos hihetetlen szabadidős, történelmi és kulturális élménnyel bővítsük, így az utazás mindenki számára elérhetővé válik.”

Változások történtek a légi közlekedésben

A február 28-án este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány változtat az extraprofitadó mértékén a légi közlekedésben. Az új rendeletben környezetvédelmi szempontok alapján fizethetnek többet vagy kevesebbet a szereplők.

Ez alapján kevesebb hozzájárulást kell fizetni, ha kisebb a repülőgép ökológiai lábnyoma. Nem sokkal korábban a Ryanair pedig bejelentette, hogy zöldítik a flottájukat, így külön profitálhatnak a döntésből.

Rovatok