Index Vakbarát Hírportál

Nemzeti Park Szolgálat: „Ha medvével találkozol, soha ne áldozd fel a lassabb barátodat”

2023. március 4., szombat 19:56

Az Egyesült Államok Nemzeti Park Szolgálatának van néhány fontos tanácsa arra vonatkozóan, hogy mit ne tegyen, ha ön – és egy barátja – medvével találkozna a vadonban. A viccelődés után komolyabb tanácsokat is adtak.

„Ha medvével találkozol, soha ne áldozd fel a lassabb barátodat” – írta a hivatal kedden a Twitteren, „még akkor sem, ha úgy érzi, a barátságnak már egyébként is vége” – tették hozzá.

Az ügynökség a könnyed viccet átvezetésként használta néhány komolyabb medvebiztonsági tipphez.

„Vadon élő medvét látni különleges élmény a nemzeti parkok minden látogatója számára” – írták egy másik bejegyzésben.

Bár ez egy izgalmas pillanat, fontos megjegyezni, hogy a nemzeti parkokban élő medvék vadon élnek, és veszélyesek lehetnek

– folytatták.

A különböző fajú medvék az Egyesült Államok különböző élőhelyein élnek. A barna vagy grizzly medvék Wyoming, Montana, Idaho és Washington területén találhatók meg, míg a fekete medvék az északkeleti vidékeken, az Appalache-hegységben és a nyugati partvidéken, valamint a déli és középnyugati részeken – írja a CNN.

A szolgálat rámutatott, a tavasz közeledtével a medvék aktívabbá válnak. A Nemzeti Park Szolgálat a honlapján azt tanácsolja a medvével találkozó látogatóknak, hogy tartsanak távolságot az állattól, és ne lepjék meg a medvét, ha az még nem vette észre önöket. Ha a medve észreveszi önt, akkor azonosítsa magát emberként azzal, hogy mozdulatlanul áll, nyugodtan beszél, és integet a karjával. A kirándulóknak lehetőség szerint csoportosan kell közlekedniük.

Rovatok