Index Vakbarát Hírportál

Nagy meglepetést szerzett Orbán Viktor, Olaszországban kapták lencsevégre

2023. március 7., kedd 17:33

Február 27-én Kairóban utazott a magyar miniszterelnök, de mielőtt visszatért volna Magyarországra, tett egy kitérőt a honvédségi repülőgép, és Olaszország felé vette az irányt. Olaszországban pedig több helyen is lefényképezték a magyar miniszterelnököt és feleségét.

Orbán Viktor február 27-én, hétfőn utazott Kairóba, ahová Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is elkísérte. Az út után kiderült, hogy stratégiai partnerségi megállapodás jön létre Magyarország és Egyiptom között, amelynek részét képezi a kölcsönösen előnyös együttműködés a nukleáris ipar, a felsőoktatás, a gazdaság és az energiaellátás területén is. 

Mint kiderült, összesen két honvédségi gép repült Egyiptomba, de az egyik, a 604-es Airbus, amelyen a miniszterelnök is utazott, a látogatás végeztével, március 1-jén, szerdán indult vissza Kairóból, de nem Budapestre, hanem Olaszország felé vette az irányt. A másik gépen a külügyminiszter és az üzletemberekből álló küldöttség utazott, a gép már február 28-án visszatért Magyarországra.

A repülési adatok alapján a honvédségi repülőgép rövid időre megszakította útját Toszkanában, és egyórás pisai kitérő után indult csak tovább Magyarországra.

Azonban minden jel szerint Orbán Viktor nélkül indult a gép Magyarországra.

24.hu egyik olvasója ugyanis pénteken Firenze belvárosában fényképezte le a miniszterelnököt, amint a Piazza Carlo Goldonin sétálgatott felesége, Lévai Anikó társaságában. A 444.hu egyik olvasója pedig szombaton Velencében fényképezte le a miniszterelnököt.

Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni

– válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, amikor a 444.hu rákérdezett, milyen célból utazott a Magyar Honvédség gépével Olaszországba a miniszterelnök.

Nem ez az első alkalom

Korábban a külügyminisztérium elismerte, hogy Orbán Viktor családjával együtt egyszer honvédségi gépen utazott át Horvátországból Rómába, majd a rövid olasz látogatás után vissza is tértek kedvenc nyaralóhelyükre.

A miniszterelnök az útiköltséget személyesen fizette be a minisztérium házipénztárába

– állította akkor a külügyminisztérium.

Mint arról az Indexen is beszámoltunk, a miniszterelnök 2021 augusztusában a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vett részt, de a gép, amivel utazott, az oda- és a visszaúton is megállt Horvátországban, ahol azokban a napokban épp a családjával nyaralt a kormányfő.

(Borítókép: Orbán Viktor 2023. február 18-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok