Index Vakbarát Hírportál

Távozik az amerikai külügyminisztérium szóvivője

2023. március 8., szerda 21:52

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője ebben a hónapban távozik posztjáról, hogy politikai feladatokat vállaljon a tárcánál.

Ned Price, aki a Biden-kormányzat első napja óta a minisztérium szóvivője, közvetlenül Antony Blinken külügyminiszter mellett fog dolgozni − írta meg az NBC

Price, aki az Obama-kormányzat idején a CIA és a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivőjeként is dolgozott, azt mondja, hogy az új munkakör visszatérés oda, ahol karrierje kezdődött.

Közalkalmazottként a CIA elemzőjeként kezdtem, és csak véletlenek sorozata miatt kerültem ebbe a munkakörbe. Az elmúlt éveket nagyon élveztem. Az egyik dolog, amit a legjobban szerettem benne, az a politikával való kapcsolat

− mondta Price.

A tudósítók dicsérték Price-t a napi televíziós sajtótájékoztatók visszaállításáért, amely gyakorlatot a Trump-kormányzat alatt szüntették meg.

Blinken egy nyilatkozatában méltatta Price „szilárd felfogását a külügyminisztérium kommunikációjáról”.

Vedant Patel, aki tavaly június óta a külügyminisztérium fő helyettes szóvivője, Price március 17-i távozását követően veszi át a szóvivői feladatokat. Price állandó utódját még nem jelentették be.

(Borítókép: Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője 2023. január 9-én Washingtonban. Fotó: Celal Gunes / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok