Index Vakbarát Hírportál

Kongóban bulizott Emmanuel Macron

2023. március 10., péntek 16:06

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormányának szóvivője reagált arra a fotóra, amely közép-afrikai diplomáciai útja alatt Emmanuel Macront sörrel a kezében ábrázolja. Az államfő Fally Ipupa énekesnővel és egy kormánytaggal együtt ment el egy bárba.

„Sörözés a teraszon Emmanuel Macronnal Kinshasa egyik ünnepi negyedében? Azt hiszem, a helyemben mindenki ezt tette volna” − indokolta a képet a kongói kormányszóvivő kedden, amikor a sajtó kérdőre vonta a közösségi oldalakon sokat kommentált felvételről − írja a Europe1.

A francia elnök a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában tett szombati látogatásának befejezéseként Fally Ipupa zenész és a kommunikációs miniszter − a kormányszóvivő Patrick Muyaya − társaságában a Bandalungwa nevű város egyik bárjába ment. Újságíró nem volt jelen, de a jelenetet amatőr videók megörökítették.

Szokásos sajtótájékoztatóján Patrick Muyaya elismerte, hogy „a körülményeket” figyelembe véve − az ország keleti részén zajló fegyveres konfliktus miatt − egyesek úgy érezték, hogy „ez nem volt helyénvaló. Néhány jóhiszemű ember megsértődött, sajnálom” − mondta.

Azonban Bandalungwa képviselőjeként én is csatlakoztam Emmanuel Macron és Fally Ipupa találkozójához. És úgy gondolom, hogy a helyemben mindenki így tett volna

− fogalmazott. 

Rovatok