Index Vakbarát Hírportál

„Nézd, ketrecben a kutya!”

2023. március 14., kedd 09:11

Egy romániai édesapa hozta nyilvánosságra azt a csaknem egyéves felvételt, melyen kisfiát ketrecbe zárva bántalmazzák többen is, miközben kutyának nevezik. Állítása szerint a rendőrség és a tanfelügyelet még nem vont felelősségre senkit az ügyben.

Fémketrecbe zárták, majd botokkal ütötték azt a 12 éves romániai fiút, akinek az édesapja feljelentést is tett, de információk szerint az ügyben a rendőrség és a tanfelügyelet sem vont felelősségre egyetlen érintettet sem – írja az Új Magyar Szó .

A történtek óta már egy év eltelt, a bántalmazott fiú édesapja pedig nemrég nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen a bántalmazás látható. A Bákó megyei rendőrség közlése szerint az eset idején három 14 és 16 év közötti kamasz ellen folyik nyomozás, bántalmazás és személyi szabadság megsértése miatt.

Az édesapa állítása szerint valójában nem három, hanem négy fiú bántalmazta a gyermekét. A News.ro című román hírportál hozzá is jutott a 2022 áprilisában rögzített felvételhez, amelyben a fémketrecbe zárt fiúnak azt mondják:

Nézd, ketrecben a kutya, te, kis szaros!

– hangzik el a videóban, miközben a bántalmazott fiú kéri, hogy engedjék ki.

A fiú édesapja azt mondta, azért járult hozzá a képek nyilvánosságra hozásához, mert szeretné, ha sehol máshol nem ismétlődnének meg hasonló cselekmények.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy a nyomozási eljárás nem nyilvános, a bizonyítékokat és a vádiratot annak végeztével átadják az ügyészségnek.

Rovatok