Index Vakbarát Hírportál

Pornósztár tanúskodott Donald Trump ellen, nagy bajba kerülhet a volt elnök

2023. március 16., csütörtök 14:22

Stormy Daniels felnőttfilmes sztár Donald Trump volt amerikai elnök ellen tanúskodott New York állam főügyészsége előtt.

„A manhattani kerületi ügyészség kérésére Stormy Daniels és én ma találkoztunk az ügyészekkel. Stormy válaszolt a kérdésekre, és beleegyezett, hogy szükség esetén tanúként rendelkezésre álljon” – tweetelte szerdán a nő ügyvédje, Clark Brewster.

A tweet hitelességét később Brewster irodája megerősítette. Daniels a Twitteren küldött hálálkodó üzenetet jogi képviselőjének.

A pornószínésznő saját bevallása szerint 2006-ban létesített szexuális kapcsolatot Donald Trumppal. Az amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen négy évvel ezelőtt a kongresszusnak azt mondta, hogy a választási kampány idején hallgatási pénzt (130 ezer amerikai dollárt) fizetett a pornósztárnak az üzletember-politikus nevében, hogy az ügy ne kerüljön nyilvánosságra – írja a Bild.

A következő napokban történhet vádemelés

Cohen ismét megjelent a New York-i esküdtszék előtt, ahol a hallgatási pénz kifizetésének részleteiről kérdezték.

Az Egyesült Államokban az esküdtszéki testület az ügyészek által bemutatott bizonyítékok után dönt arról, hogy vádat emelnek-e. Az amerikai média arra számít, hogy Donald Trump esetében ez a következő napokban megtörténik. Ő lenne az első volt amerikai elnök, akit bűncselekménnyel vádolnak. Az ügyben legfeljebb négy év börtönbüntetést lehet kiszabni.

Donald Trump és jelenlegi ügyvédei elismerik a kifizetést, de tagadják, hogy a volt elnöknek bármi köze lenne a felnőttfilmes színésznőhöz.

Rovatok