Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump visszatért a Facebookra, nem is akárhogyan

2023. március 18., szombat 10:41

Több mint két év után újra használhatja Facebook-oldalát és YouTube-fiókját Donald Trump egykori amerikai elnök. A republikánus politikus üzent is, miután ismét elérhetővé váltak a platformok a profiljainak.

Legutóbb 2021. január 6-án posztolt Facebookon Donald Trump, akit éppen ezen a napon, a Capitolium ostroma miatt tiltottak ki több közösségi oldalról is. Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatójának bejelentése szerint meghatározatlan időre, de legalább az elnöki mandátuma végéig zárolták a volt amerikai elnök oldalát. 

Legutóbbi posztjai közül még elérhető többek között az is, amelyben arról ír, hogy Mike Pence alelnöknek nem volt bátorsága megtenni, amit az ország és az alkotmány védelme érdekében meg kellett volna, nevezetesen, hogy nem volt hajlandó megtagadni Joe Biden győzelmét.

Utolsó bejegyzésében az amerikai elnök már arra szólította fel a Capitoliumban őrjöngőket, hogy maradjanak békések, tartózkodjanak az erőszaktól, ne felejtsék el, hogy ők a törvény és a rend pártját képviselik, azonban ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megkegyelmezzenek neki.

Több mint kétéves száműzetése azonban most véget ért, Facebookja mellett a YouTube-csatornáját is visszakapta, ahol szintén az alább látható videóval és az „I'M BACK!” (Visszatértem!) felkiáltással jelentkezett.

A videó egyébként egy korábbi kampányeseményéből kivágott kilenc másodperces részlet, ahol elnézést kér azért, hogy megváratta az embereket.

Rovatok