Index Vakbarát Hírportál

A szemetesbe dobtak egy fehér kistigrist, az életéért küzdenek

2023. március 18., szombat 20:04

A görög állatorvosok küzdenek egy fehér tigriskölyök életéért, amelyet egy athéni állatkert közelében dobtak ki a szemetesbe.

A három hónapos kistigrist február 27-én hagyták ott az athéni állatkert parkolójának szemetesében. Az állatot az állatkert takarítója találta meg másnap. 

A tigriskölyök szörnyen le volt fogyva, ki volt száradva, és a Reuters szerint emiatt még mindig válságos állapotban van.

Amikor először megláttam a kölyköt, nem hittem a szememnek. Valószínűleg nem megfelelően etették, rendkívül kevés vitamin és ásványi anyag van a szervezetében, és emiatt nagyon törékenyek a csontjai

– mondta az egyik állatorvos.

Az intézmény vezetője szerint az utóbbi években sok állat jutott hasonló sorsra. Leginkább macskákat, kutyákat és teknősöket hagytak ott, de arra mostanáig még nem volt példa, hogy fehér tigrist találtak volna az állatkert közelében.

A hatóságok úgy vélik, hogy a kisállat illegális állatkereskedelem áldozata lehetett. Az állatkert biztonsági kameráján az látszik, hogy február 27-én éjjel egy autós a szemetes mellé parkolt, és egyszerűen kidobta az állatot. A rendőrök az autó rendszámtáblája alapján próbálják azonosítani, hogy ki lehetett az elkövető.

Ha sikerül megmenteni a kistigrist, akkor egy másik állatkertben kereshetnek helyet neki, mert az athéniban nincsenek fehér tigrisek. Ezzel kapcsolatban az athéni állatkerttel már több nemzetközi szervezet is felvette a kapcsolatot.

Rovatok