Index Vakbarát Hírportál

Elszakadt a bungee jumping kötele, kevésen múlt a tragédia

2023. március 24., péntek 21:05

Egy thaiföldi kalandparkban elszakadt a bungee jumping kötele. Az volt a szerencse, hogy a hongkongi turista a víz fölött ugrott.

Egy 39 éves hongkongi turista Thaiföldön úgy döntött, kipróbálja a bungee jumpingot. Nagyjából tízemeletes magasságból ugrott le januárban a férfi, és csak az volt a szerencséje, hogy a víz fölött tette mindezt – írja a CNN.

A bungee jumping kötele ugyanis egy pillanattal azelőtt szakadt el, hogy a férfi elérte volna a zuhanás legmélyebb pontját. Ezt követően a turista a vízbe csapódott, és végül zúzódásokkal megúszta a balesetet. Mint mondta, a bal oldalára érkezett, ott is sérült meg a legjobban, és olyan volt számára, mintha valaki alaposan megverte volna.

Olyan magasról kellett ugrani, hogy becsuktam a szemem, úgy terveztem, majd akkor nyitom ki, amikor visszalendülök. Akkor jöttem rá, hogy elszakadhatott a kötél, amikor kinyitottam a szemem, és megpillantottam a vizet

– mesélte.

Hozzátette: az ugrás árát visszakapta, és az orvosi költségeit is megtérítette a park. Nithit Intim, a kalandpark alapítója megerősítette a tényeket, és közölte, hogy ez az első ilyen eset.

Rovatok