Index Vakbarát Hírportál

Szomorú történet húzódik a Szöulban elszabaduló zebra ámokfutása mögött

2023. március 27., hétfő 18:09

Egy elszabadult zebra órákig menekült a dél-koreai hatóságok elől, miután kitört a ketrecéből, és ámokfutást rendezett a forgalmas Szöul utcáin.

A hároméves zebra március 24-én szökött meg a szöuli Children's Grand Park állatkertből, miután szülei halála után drasztikusa megváltozott a viselkedése, gondozói szerint a nyugodt állat hirtelen féktelenné vált a trauma hatására.

무사해라 얼룩말 #어린이대공원얼룩말탈출 pic.twitter.com/oatMKBw6gC

— 힝구 (@kkkkkonnnnA8903) March 23, 2023

A magányos zebra ámokfutásának végül az vetett véget, hogy a mentőszolgálat munkatársai egy lakónegyedben sarokba szorították és elkábították.

Az állatot Serónak hívják, ami koreaiul függőlegest jelent, utalva a csíkjaira. A fiatal zebra stabil állapotban került vissza az állatkertbe, az állatorvosok azóta meg is vizsgálták.

얼룩말 세로는 .... 오늘이 무섭지만, 생애 처음으로 갇혀있지 않았던 하루였네... ㅠㅠ pic.twitter.com/GwsQdA6HCi

— 흐르는 (*달빛_비치는)강* (@moonriver_ever) March 23, 2023

A fiatal zebra helyi idő szerint délután 3 óra körül szökött meg, miután állítólag áttörte a ketrecét körülvevő fakerítés egy részét.

Az internetes videofelvételeken látható, amint Sero szabadon szaladgált Szöul keleti részén az autók között szlalomozva és sikátorokban kóborolva, a lakosok legnagyobb megdöbbenésére.

Rovatok