Index Vakbarát Hírportál

Jelentős igazolásokat jelentett be a Ryanair

2023. március 28., kedd 16:28

Elisabeth Köstinger volt osztrák miniszter és Eamonn Brennan, az ír légügyi hatóság és az Eurocontrol korábbi vezetője is csatlakozott a Ryanair ír fapados társaság igazgatótanácsához.

A Ryanair Holdings igazgatótanácsa egy osztrák és egy ír szakemberrel bővül 2023. április 1-jei hatállyal – értesült az Airportal.

Elisabeth Köstinger korábbi osztrák politikus 2009 és 2017 között európai parlamenti képviselő volt, majd Kurz, Schallenberg és Nehammer kancellár kormányában mezőgazdasági, fenntarthatósági és idegenforgalmi miniszterként tevékenykedett. A politikától 2022-ben vonult vissza, azóta egy vállalat vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Eamonn Brennan korábban az ír légügyi hatóság vezérigazgatója volt, majd 2018-tól 2022-ig töltötte be az Eurocontrol főigazgatói posztját, az elmúlt öt évben az európai légi közlekedés központi alakjaként.

A légitársaság éppen az elmúlt napokban emelt szót a francia légi forgalmi irányítók sztrájkjai ellen az Európai Bizottságnál, és felszólította az Eurocontrolt is, hogy lépjen közbe az ország felett átrepülő forgalom biztosítása érdekében.

Rovatok