Index Vakbarát Hírportál

Brüsszeli útja előtt fontos bejelentést tett Szijjártó Péter

2023. március 28., kedd 07:03

Szijjártó Péter kedd reggel Brüsszelbe utazik az Energia Tanács ülésére, előtte azonban fontos bejelentést tett. Mint mondta, a kormány döntése alapján a Hungary Helps 44 tonnányi segélyszállítmányt indít Szíriába. Az adomány egészségügyi eszközöket, orvosi védőfelszereléseket, áram-előállító generátorokat, meleg ruhákat tartalmaz.

A repülőtérről, „mostoha időjárási körülmények között” jelentkezett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki kedd reggel Brüsszelbe indult az Energia Tanács ülésére. A találkozón az európai energiaellátás biztonságának ellátásával kapcsolatos hosszú távú kérdések lesznek napirenden.

Az ülés előtt, francia vezetéssel a nukleáris koalíció tagjai is összegyűlnek, hogy megtárgyalják a nukleáris energia hosszú távú alkalmazásához szükséges szabályozási kérdéseket.

Bejelentkező videójában azonban a törökországi földrengésről és annak következményeiről emlékezett meg Szijjártó Péter, aki kiemelte, hogy Szíriában is drámai hatásokkal járt a földrengés. Kiemelte, hogy Szíria ezen térségének rendkívül bonyolult politikai és biztonsági helyzete miatt a mentés itt rendkívül nehéz. A kormány döntése alapján

a Hungary Helps 44 tonnányi segélyszállítmányt indít útnak hat kamionnal.

A kamionok először Triesztbe mennek, onnan pedig hajóra teszik a szállítmányt, így jut el Szíriába. Az adomány egészségügyi eszközöket, orvosi védőfelszereléseket, áram-előállító generátorokat, meleg ruhákat tartalmaz.

Rovatok