Index Vakbarát Hírportál

Autópályán ténfergő disznókat kellett kerülgetniük az autósoknak Romániában

2023. március 29., szerda 16:25

Meglehetősen furcsa mozgó akadályokba futottak bele kedden a Bukarest és Ploiesti közötti autópályán közlekedő autósok: a sztráda egy szakaszán disznók sertepertéltek.

Mostanáig nem sikerült tisztázni, hogy az állatok hogyan kerülhettek az autópályára. Nem kizárt, hogy egy közeli farmról szöktek el, de az is lehet, hogy egy állatokat szállító mozgó teherautóról estek le. A hírek szerint a röfik nem okoztak balesetet, az autósok szépen kikerülték őket – írja a Főtér.

Botosani megyében az időjárás is rendesen megnehezítette a járművezetők életét. Kedd délután az erős szél miatt felborult egy mozgásban lévő kamion pótkocsija, és kis híján magával rántotta a teljes járművet. A kamion keresztbe állt meg az úton, megbénítva ezzel a forgalmat.

Lovak a magyar autópályán

Időnként a magyar utakon is történek szokatlan dolgok: 2019 májusában két barna színű, kifejlett ló szaladt az M7-es autópályán Budapest irányába, a forgalommal szemben. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyors intézkedésnek köszönhetően a járműveket hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra az állatok nem kényszerítették, közlekedési baleset nem történt.

Rovatok