Index Vakbarát Hírportál

Egy 14 éves kézdivásárhelyi lányt egy láda sörért és 4000 forintért adott el apja

2023. március 29., szerda 16:01

Egy 14 éves kézdivásárhelyi lányt több férfinek is eladott az apja. Az egyik „vevő” mindössze 50 lejt (átszámítva kevesebb mint 4000 forintot) és egy láda sört adott a lányért. A kovásznai bíróság egy villámperben 12, illetve 9 év börtönre ítélte a lány apját és két „kliensét”.

Egy 14 éves kézdivásárhelyi kislányt apja több férfinak is eladott némi alkoholért és egy kevés kézpénzért – írja a Maszol.

Minden alkalommal, amikor sikerült megszöknie és visszatérnie három fiatalabb testvéréhez, a lány kint aludt, majd amikor az apja rátalált, visszavitte „vásárlóihoz”. A kiskorút többször megerőszakolták, megverték és késsel fenyegették. A fiatal lánynak több alkalommal is sikerült a rendőrségre mennie, és feljelentést tennie a vele történtek miatt, de a hatóság nem vette komolyan.

Alig hat hónapig tartó villámper után a kovásznai bíróság a lány apját és két „kliensét” 12, illetve 9 év börtönre ítélte gyermekkereskedelemért és nemi erőszakért, de a döntés nem jogerős, fellebbezhető.

A rendőrség két képviselőjét is elítélték bűnpártolásért, miután az áldozat tájékoztatta őket arról, hogy folyamatosan verik és erőszakolják, de nem tettek semmit. Az ügyészek továbbá azzal vádolják az egyik rendőrtisztet, hogy a további nyomozás megakadályozása érdekében meghamisította az ügy aktájában szereplő dokumentumokat, és megpróbálta eltussolni a tényeket.

A bíróság indoklásából továbbá az is kiderül, hogy az apa 2018 óta legalább három férfinek adta el a lányát, egyiküktől mindössze 50 lejt (nagyjából 4000 forintot) és egy láda sört kapott.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok