Index Vakbarát Hírportál

Az Antall József teremben tart borkóstolást Mussolini unokája

2023. március 29., szerda 18:07

Ha valaki csütörtökön Brüsszelben járna, van számára egy programajánlónk.

Borkóstolással egybekötött háttérbeszélgetést tart Benito Mussolini kivégzett olasz diktátor unokája, a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia politikusaként EP-képviselő Alessandra Mussolini – szúrta ki a 168.hu.

A borkóstolás csütörtökön reggel 9-kor kezdődik, és magyar szempontból érdekesség, hogy

az EP brüsszeli épületének Antall József termében tartják mindezt.

Az esemény plakátjáról az egyébként nemrég az olasz diktátor unokáiról és az olasz fasizmus történetéről könyvet író történész, David Broder készített képet.

Mint arra a lap emlékeztet, a jelenleg 60 éves Mussolini korábban színésznő és fotómodell is volt, amíg nem lett helyette inkább politikus. Jelenleg 2022 óta EP-képviselő, a Forza Italia tagjaként az Európai Néppárt képviselőcsoportjában foglal helyett. Korábban fasiszta nézeteiről volt híres, azóta ezek jobbközép világnézetté szelídültek – így például már támogatja az LMBTQ-jogokat is.

A Mussolini-unokának egyébként ez már a harmadik ciklusa EP-képviselőként: első ízben 2004 és 2008, majd pedig 2014 és 2019 között dolgozott képviselőként.

(Borítókép: Alessandra Mussolini az olasz Rai Dearen sugárzott Tale e Quale show fotózásán 2022. szeptember 27-én. Fotó: Massimo Insabato / Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio / Getty Images)

Rovatok