Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból Ferenc pápát

2023. április 1., szombat 11:26

Ferenc pápa orvosi csapata a pénteken elvégzett vizsgálatok áttekintése után és az eddig elért eredmények fényében megerősítette, hogy a Szentatyát szombat reggel hazaengedik. A pápát március 19-én szállították kórházba.

Szombat reggel engedték haza a kórházból Ferenc pápát. A Szentatyát március 29-én vitték kórházba, mivel napokig légzési nehézségekre panaszkodott. Az elvégzett vizsgálatok szerint az egyházfő nem fertőződött meg koronavírussal, azonban légúti gyulladást állapítottak meg nála, ami miatt több napig kórházban kellett maradnia.

A sajtóiroda további részleteket is közölt, miszerint a pápa meglátogatta a kórház gyermekonkológiai és csecsemő-idegsebészeti osztályát. Látogatása során Ferenc pápa háláját fejezte ki az egészségügyi személyzet és az ápolók „önfeláldozásáért és szolgálatkész szelleméért”, akik „hozzájárulnak azoknak a fizikai betegségeinek és lelki gyötrelmeinek enyhítéséhez, akik nap mint nap arra hivatottak, hogy tanúságot tegyenek Krisztus keresztjéről”.

A pápa látogatása alatt időt szakított arra, hogy megkereszteljen egy újszülöttet, Miguel Angelt, emlékeztetve a baba édesanyját, hogy mondja meg azoknak, akik a keresztelést a plébánia anyakönyvébe bejegyzik, hogy „a pápa keresztelte meg”!

Mivel a tervek szerint szombat reggel tér haza a Vatikánba, várhatóan ő vezeti majd a virágvasárnapi szentmisét a Szent Péter téren.

Rovatok