Index Vakbarát Hírportál

Meghan Markle pert nyert a féltestvére ellen

2023. április 1., szombat 19:29

Samantha Markle állítólagos rágalmazásért perelte be Meghant. Többek között azért, mert Meghan Markle azt mondta az Oprah Winfrey-nek adott interjújában, hogy ő egyke.

Meghan Markle testvére 75 ezer dollár (több mint 26 millió forint) kártérítést követelt Harry herceg feleségétől, miután az Oprah Winfrey-nek adott interjújában a hercegné azt állította, egyedüli gyermekként nőtt fel. Egy floridai bíró azonban elutasította az ügyet, mondván, hogy Meghan véleményt nyilvánított – és a véleményeket nem lehet bizonyítani hamis állításként.

Ahogyan azt egy értelmes hallgató felfogná, az alperes csupán véleményt nyilvánít a gyermekkoráról és a féltestvéreivel való kapcsolatáról. Így a bíróság megállapítja, hogy az alperes kijelentése objektíven nem ellenőrizhető vagy empirikusan nem bizonyítható. (...) A felperes nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni az alperes véleményét a saját gyermekkoráról

– fogalmazott a kerületi bíró az indoklásában.

Samantha Markle – aki Meghan féltestvére apja, Thomas Markle első házasságából – tavaly márciusban indította a polgári pert – közölte a BBC.

Ebben azt állította, hogy Meghan:

Az Oprah-interjúban Meghan azt mondta, hogy valójában nem ismerte Samanthát, hozzátéve: „Egyedüli gyerekként nőttem fel, amit mindenki tud, aki körülöttem nőtt fel, és azt kívántam, bárcsak lennének testvéreim”.

Rovatok