Index Vakbarát Hírportál

Meghökkentő felvétel: egy élve eltemetett snowboardost mentett meg az arra járó síelő

2023. április 2., vasárnap 20:05

Csodával határos módon egy hó alá temetődött snowboardos életét egy arra járó síelő mentette meg a washingtoni Mount Baker hegyekben. Az esetről készített felvételeket a közösségi oldalán osztotta meg a síelő, aki néhány jó tanáccsal is ellátta a téli sportok szerelmeseit.

Egy síelő megrázó felvételeket osztott meg a közösségi oldalán arról, hogyan mentett meg egy snowboardost, akit élve temetett el egy hatalmas hókupac. Francis Zuber éppen a washingtoni Mount Baker lejtőin síelt, amikor valami fényes dologra lett figyelmes a hóban.

Miután közelebbről is megvizsgálta, hogy mi lehet az, Zuber rájött,

hogy egy snowboardot talált a hóban, valakinek a lábával együtt.

A férfi ezután levette a síléceit, majd kezével lapátolni kezdte a havat, hogy minél hamarabb kiszabadítsa a hóba temetődött snowboardost. Végül elért a férfi arcához, aki kétségbeesetten kezdett el levegőért kapkodni.

LADBible információi szerint a snowboardos egy Ian Steger nevű férfi. Mint az a portál beszámolójából is kiderült, a felvételeket csak néhány héttel az eset után közölte Zuber, némi jó tanáccsal is ellátva a snowboardosokat és a síelőket:

A hegyeket nem érdekli, milyen ügyes vagy, illetve mennyi tapasztalatod van, ahogyan az sem, hogy te és a társaid mindent jól csináltatok-e. Végezzetek el egy tanfolyamot, ahol megtanulhatjátok, mit kell tennetek, ha ilyen helyzetben találjátok magatokat. Hálás vagyok, hogy segíteni tudtam, mindig vigyázzunk egymásra odakint

– írta videója alatt Zuber.

Rovatok