Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés Los Angelesben: egy ember meghalt, többen megsérültek

2023. április 2., vasárnap 06:41

Egy ember meghalt, három másik pedig súlyosan megsérült szombaton egy Los Angeles-i élelmiszerbolt előtt történt lövöldözésben.

A lövöldözést helyi idő szerint 15:45-kor jelentették a San Fernando-völgyben lévő West Hills nevű településen – közölte J. Chavez, a Los Angeles-i rendőrség munkatársa.

Egy 45 éves férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe

– közölte Margaret Stewart, a Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője.

Egy 35 éves nőt kritikus állapotban szállítottak kórházba, egy másik 35 éves nő és egy 45 éves férfi pedig súlyos sérülésekkel került az egészségügyi intézménybe – közölték a tisztviselők.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy veszekedés vezetett a lövöldözéshez. Eddig két olyan lőfegyver került a hatóság birtokába, melyek összekapcsolhatók az üggyel.

A nyomozók több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és néhány embert a kórházban kihallgattak, hogy megállapítsák, ők is gyanúsítottak lehetnek-e, írja az NBC News.

Videón, ahogy az egyik gyanúsítottat őrizetbe veszik:

Video Of The Suspect In Custody Shot By @Ax2_media pic.twitter.com/YY8NrUhOCu

— PupScanLA (@PupscanLA) April 2, 2023

Az egyik őrizetbe vett személy egy férfi, aki egy olyan járművel menekült el, amelynek ablakai ki voltak lőve – közölte a rendőrség. Egy cserbenhagyásos gázolás után a gyanúsított átült egy másik járműbe, amelyet előtte egy nő vezetett, de végül megadta magát az üldöző rendőröknek.

Az elgázolt személy nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, jelentette a rendőrség sajtóosztálya.

Rovatok