Index Vakbarát Hírportál

Brutális nemi erőszakkal vádolják Libanon volt miniszterelnökét

2023. április 2., vasárnap 10:58

A New York-i szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint Libanon korábbi miniszterelnöke, Szaad Haríri szexuálisan zaklatott két légiutas-kísérőt a magángépén.

Az álnevet használó felperesek (Jane Doe 1 és Jane Doe 2) szexuális erőszakkal, szexuális zaklatással és Jane Doe 2 „brutális megerőszakolásával” vádolják Harírit.

Az incidensek állítólag 2006 és 2009 között történtek a Saudi Oger egyik repülőgépén. A bírósági dokumentum szerint a légitársaság Haríri tulajdonában van.

A két felperes a kereset szerint a vállalatnál dolgozott légiutas-kísérőként. A kereset azt állítja, hogy a volt miniszterelnök visszaélt a légitársaságnál betöltött hatalmi pozíciójával, hogy kielégítse saját szexuális céljait – írja a CNN.

Haríri sajtóirodája a CNN-nek adott nyilatkozatában tagadta a vádakat.  „A kereset tele van hamis és megalapozatlan vádakkal” – írták.

A közlemény azt is állítja, hogy ez már a harmadik alkalom, hogy a két felperes megpróbálja beperelni Harírit New Yorkban. „Ez nem más, mint egy rágalomhadjárat, amelyet két nő irányít, akik anyagi haszonszerzésre törekednek. Ezeknek az alaptalan állításoknak semmi igazságtartalmuk nincs” – tették hozzá.

Haríri előbb 2009 és 2011 között, majd 2016 és 2020 között töltötte be a miniszterelnöki pozíciót Libanonban.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok