Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Tartson ki, elnök úr! Önnel vagyunk!

2023. április 3., hétfő 13:43

Orbán Viktor támogatásáról biztosította a volt amerikai elnököt a rá váró büntetőeljárás kezdete előtt.

A magyar miniszterelnök Twitteren tett közzé egy fotót, melyen az Egyesült Államok volt elnökével, Donald Trumppal látható. A kép akkor készült, amikor Orbán Viktor 2022 augusztus 2-án látogatást tett Trump New Jersey állambeli bedminsteri birtokán. A bejegyzéshez a következő szöveget írta, egyenesen a volt elnöknek címezve:

Tartson ki, elnök úr! Önnel vagyunk!

A jókívánság időzítése nem a véletlen műve, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a Donald Trump elleni büntetőeljárás, melyben az esküdtszék azt vizsgálja, hogy a volt amerikai elnök fizetett-e Stormy Daniels pornófilmszínésznőnek azért, hogy a 2016-os választási kampány alatt ne mondja el, hogy évekkel korábban szexuális kapcsolata volt Trumppal.

Mint arról hétfő reggel beszámoltunk, New York tisztviselői biztonsági intézkedésként lezárják Manhattan alsó részén a legfontosabb utcákat, amikor Donald Trump volt elnök kedden megjelenik a bíróságon, hogy vádat emeljenek ellene – írtuk meg hétfő reggel a Bloomberg információi alapján.

A bíróság csütörtökön megállapította, elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőeljárást indítsanak ellene.

Trump, aki a jövő évi elnökválasztási versenyben a republikánus jelöltségért indul, tagadta vétkességét, és a vádemelést pártpolitikai támadásnak nevezte.

Rovatok