Index Vakbarát Hírportál

Magyar miniszterelnöke lehet Szlovákiának

2023. április 5., szerda 08:52

Furcsa helyzet állhat elő Szlovákiában, ugyanis Ódor Lajos, a szlovák jegybank alelnökének neve is felmerült egy lehetséges szakértői kormány vezetőjeként. A dolgok jelen állása szerint viszont arra is van esély, hogy nem lesz magyar párt a szlovák parlamentben a következő ciklusban.

Zuzana Caputová szlovák köztársasági elnök nehéz helyzetben van, ugyanis ügyvivői kormánya gyengén muzsikál, ezért egyre nagyobb a nyomás rajta, hogy valamit lépjen – írja a Napunk. A portál szerint három lehetséges megoldása van az ügynek:

Legutóbb a Roman Mikulec ügyvivő belügyminiszter körüli botrány után fogalmazódott meg, hogy Caputová szakértői kabinetet nevezhet ki. Olyannyira, hogy konkrét határidők és nevek is felröppentek. A portál szerint 

húsvét után akár Ódor Lajost, a jegybank alelnökét is megbízhatják a kabinet összeállításával.

Maguk az érintettek nem, de az elnöki palota megerősítette, hogy többekkel tárgyalnak arról, hogy ha sor kerülne a szakértői kabinet kinevezésére, vállalnának-e tisztséget.

Amennyiben ez a forgatókönyv lépne életbe, az a furcsa helyzet állna elő, hogy magyar miniszterelnöke lenne Szlovákiának. A dolgok jelen állása szerint viszont arra is van esély, hogy nem lesz magyar párt a parlamentben a következő ciklusban – derül ki a lap esélylatolgatásából. 

Rovatok