Index Vakbarát Hírportál

Intenzív osztályra került Silvio Berlusconi

2023. április 5., szerda 13:54

Silvio Berlusconi a milánói San Raffaele Kórház intenzív osztályán fekszik. A Forza Italia 86 éves vezetője tüdőproblémákkal küzd. Lánya, Marina várhatóan meglátogatja őt.

Silvio Berlusconit tüdő- és szív- és érrendszeri problémák miatt a milánói San Raffaele intenzív osztályára szállították. CT-vizsgálatot végeztek rajta, és további vizsgálatokra vár. 

Állítólag légzési nehézségekkel jelentkezett a kórházban. Állapota egyelőre stabilizálódott. Legidősebb lánya, Marina hamarosan meglátogatja − írta meg a Corriere della Sera

Forza Italia 86 éves vezetője az előző héten is kórházban volt hétfőtől csütörtökig, de akkor még csak „orvosi ellenőrzésre” vitték a lombardiai kórházba, miután néhány korábbi betegsége visszatért. Akkor fia, Luigi és testvére, Paolo is meglátogatta. A San Raffaele Kórházat elhagyva élettársa, Marta Fascina kíséretében Berlusconi egy kék autó hátsó üléséről integetett a kórház bejáratánál várakozó újságíróknak és járókelőknek.

Berlusconi szavai legutóbbi kórházi kezelése után

Március 31-én, még otthon, Berlusconi egy képet posztolt, amelyen megköszönte követőinek a közösségi médiában adott támogatásukat.

Köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt napokban szeretettel fordultak felém. Már újra munkába álltam, hogy a legfontosabb ügyeken dolgozzak, készen és eltökélten, ahogy mindig is tettem szeretett országomért 

− írta.

Vasárnap − alig három nappal ezelőtt − a Forza Italia vezetője még így viccelődött híveivel:

Ma virágvasárnap van, és számomra ez minden virág ünnepe. Mindegyiket szeretem, de leginkább a tulipánokat, különösen a színeik változatossága miatt. Nézzétek, mit csináltam: egy kertet, egy nagy kertet, tele tulipánokkal a házamban. Tetszenek nektek? Akkor megpróbálom jobban megmutatni nektek a tévében. 

Már korábban is voltak bajok az egészségével

A Forza Italia alapítója az elmúlt években többször is volt kórházban. A 86 éves Berlusconi múlt heti kórházi kezelését megelőzően alig több mint egy évvel ezelőtt, 2022 januárjában, a köztársasági elnökválasztás környékén került a San Raffaele Kórházba. Akkor egy húgyúti fertőzés miatt került oda, amely komoly kezelést tett szükségessé.

Berlusconi 2020 szeptemberében pozitív lett koronavírusra, és kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. 2016 júniusában − szintén a San Raffaele-ben − nyitott szívműtéten esett át, amikor is az aortabillentyűjét cserélték ki. A műtét szükségességét 2016. június 9-én bejelentve Berlusconi személyi orvosa, Alberto Zangrillo kifejtette, hogy a volt miniszterelnök ez alkalommal „a halált kockáztatta: nagyon súlyos állapotban érkezett a kórházba, veszélyben volt az élete, és ennek tudatában volt”. 

2019-ben pedig kétórás sürgősségi műtéten esett át bélelzáródás miatt.

Reakciók és jókívánságok

Silvio Berlusconi azonnal számos jókívánságot kapott az Italia Viva vezetőjétől, Matteo Renzitől a Fratelli d'Italia képviselőházi frakciójának vezetőjéig, Tommaso Fotiig. Corrado Passera volt miniszter „együttérzéséről és támogatásáról” biztosította a volt miniszterelnököt

(Borítókép: Silvio Berlusconi 2019. augusztus 30-án. Fotó: Simona Granati / Corbis / Getty Images)

 

Rovatok