Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas jégtömb zuhant a társa életét megmentő hegymászóra

2023. április 6., csütörtök 08:47

Egy háromtagú hegymászócsoport egyik tagja életét vesztette, miközben odébb lökte társát, hogy megmentse a biztos haláltól. A harmadik hegymászó súlyos sérülésekkel került kórházba.

A hatóságok szerint egy nő meghalt, miután biztonságba lökte jégmászótársát, aki egy befagyott vízesést próbált megmászni Utah államban.

Egy háromfős hegymászócsoport a Raven Fall nevű befagyott vízesésre próbált feljutni a Utah állambeli Indian Canyon közelében, mikor lezuhant felettük egy óriási jégoszlop – idézi a Duchesne megyei seriff hivatala kedden kiadott közleményét a The Guardian.

Az egyik hegymászó – akit a New York Post a 41 éves Meg O'Neillként azonosított – 21 éves társát félrelökte az útból, megmentve ezzel az életét. A seriffhivatal szerint a megmentett nő ezután sikeresen lemászott és Duchesne Citybe ment segítségért, de már hiába.

A nő beszorult a két hatalmas jégtömb alá, amit nem élt túl.

A csoport harmadik tagja, egy 34 éves férfi mintegy 12 méter mélyre zuhant, miután a jégoszlop becsapódott. Őt helikopterrel szállították le a hegyről, miután súlyos sérüléseket szenvedett – áll a közleményben.

Őszinte részvétünk a tragédia minden érintettjének és a bátor nő családjának, aki életét vesztette, miközben másokét mentette

– közölte a seriffhivatal.

Rovatok