Index Vakbarát Hírportál

John F. Kennedy unokaöccse lehet Joe Biden kihívója 2024-ben

2023. április 6., csütörtök 16:15

Robert F. Kennedy Jr. 2024-ben demokrataként indulna az amerikai elnökválasztáson Joe Biden kihívójaként, és már be is nyújtotta az ehhez szükséges papírokat.

 A 69 éves férfi az egykori Robert F. Kennedy szenátor fia és John F. Kennedy elnök unokaöccse. Kennedy várhatóan nyár elején hivatalosan is bejelenti indulását.

Az elnökjelöltséget fontolgatva márciusban így fogalmazott Twitter-oldalán:

Ha elindulok a választáson, a legfontosabb feladatom az lesz, hogy véget vetek az állami és a vállalati hatalom korrupt összefonódásának, amely tönkretette a gazdaságunkat, szétzúzta a középosztályt, beszennyezte a környezetet, megmérgezte a gyermekeinket, és megfosztott minket értékeinktől és szabadságunktól.

Ugyanebben a hónapban egy New Hampshire-i tömegnek azt mondta, hogy a legnagyobb akadályon már túl van – hiszen megkapta a jóváhagyást az induláshoz a feleségétől is. 

Robert F. Kennedy korábban számos elismerést szerzett egy környezetvédelmi ügyvédi iroda társalapítójaként a vizek megtisztításáért folytatott kampányaiért. Neve ugyanakkor sokak számára oltásellenes nézetei miatt vált ismertté. Az Instagram 2021-ben eltávolította fiókját, amiért „megcáfolt állításokat osztott meg” az oldalon – írja a BBC.

Kennedy egyébként kívülállóként csatlakozik a választási versenyhez, ugyanis a demokrata előválasztáson nem vesz részt.

Rovatok