Index Vakbarát Hírportál

Alkoholfüggőség miatt elvonóra került egy kétéves kutya

2023. április 9., vasárnap 20:36

Elvonókúrára került egy labradorkeverék az alkoholfüggősége miatt. Coco már túl van az életveszélyen, bár időként még mindig nagyon nyugtalan.

Coco, a kétéves labradorkeverék kutya a gazdája halála után egy másik kutyával együtt került az állatmentőkhöz az Egyesült Királyságban. A mentőközpont munkatársai elmondták, hogy

mindkét Kutya alkoholfüggővé vált, mivel a néhai gazdájuk gyakran hagyott elöl italokat lefekvés előtt.

Megérkezésük után nem sokkal a kutyák rohamot kaptak, és sürgősségi ellátásra szorultak. Az egyik állat elpusztult, Coco azonban alkoholelvonó kúrában részesült, és végül sikerült felépülnie. További négy hétig még nyugtatót kellett szednie, hogy ne kapjon rohamot – írja a The Telegraph.

A szervezet a közösségi médiában azt írta, hogy ez volt az első eset, amikor alkoholproblémák miatt kellett kezelniük egy kutyát.

Szeretnénk bemutatni egy kedves fiút, akit Cocónak hívnak. Coco már több mint egy hónapja van nálunk, érkezése óta folyamatos ápolásra szorul. Tragikus története van, de ez bizonyítja, hogy létfontosságú a speciális ápolási osztályunk

– írták.

Hozzátették: Coco túl van életveszélyen, már nem kap semmilyen gyógyszert, és kezd normális kutyaként viselkedni. Mentálisan még nagyon nyugtalan időként, így nem áll készen az örökbefogadásra, de remélik, hogy hamarosan gazdára talál.

Rovatok