Index Vakbarát Hírportál

Így ünnepelték a húsvétot III. Károlyék

2023. április 9., vasárnap 17:24

II. Erzsébet királynő halála óta először tartottak istentiszteletet vasárnap az angliai Windsor-kastélyban található Szent György-kápolnában, és a királyi család tagjait népes tömeg várta. A húsvéti misén részt vett Károly király és Kamilla királyné, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné is a gyermekeikkel együtt.

A brit királyi család a tavaszi napsütésben integetett a tömegnek Károly király uralkodásának első húsvétvasárnapi istentisztelete után. Az eseményen jelen volt Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint gyermekeik is.

A walesi herceg és hercegné legfiatalabb gyermeke, Lajos herceg idén vett részt először a húsvéti programon. A kisfiú édesanyja kezét fogva komoly pillantásokat vetett a várakozó fotósokra, míg Katalin hercegné egy rövid mosollyal és üdvözléssel kedveskedett.

Daily Mail beszámolója szerint a vasárnapi eseményen részt vett András herceg is, aki nővére, Anna hercegnő mellett sétált. Őket követte az új edinburghi herceg és hercegné és legidősebb fiuk, James, aki most Wessex grófja.

Jelen volt továbbá Anna hercegnő férje, Tim Laurence tengerésztiszt, aki Erzsébet királynő unokahúgával, Sarah Chattóval és férjével, Daniellel sétált. Őket követte a várandós Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank.

Az Egyesült Államokban élő Harry herceg és Meghan hercegné – nem meglepő módon – nem volt jelen, ők azonban még azt sem erősítették meg, hogy részt vesznek-e III. Károly közelgő koronázásán.

Rovatok