Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt Stuttgartnál, halálos áldozat is van

2023. április 9., vasárnap 11:45

Jelenleg is nagy erőkkel nyomoz a német rendőrség, miután szombat hajnalban halálos lövöldözésben meghalt egy fiatal férfi Stuttgartnál. Nemrég hasonló eset történt, ezért a rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e összefüggés az aspergi és a korábbi fegyveres támadások között.

Szombat éjjel lövöldözés történt a Stuttgarthoz közeli Aspergben, amelyben meghalt egy 18 éves férfi, egy vele egyidős fiatal pedig súlyosan megsebesült. A rendőrséget a környéken élők értesítették.

A német rendőrség egy különleges csoportja letartóztatta a feltételezett támadót

– adta hírül az MTI.

Az aspergi rendőrség szóvivője szerint jelenleg is nagy erőkkel nyomoz a rendőrség, az ügyről nem árult el további részleteket. 

Az elmúlt hetekben Baden-Württemberg állam fővárosának környékén többször előfordult, hogy emberekre lőttek. A rendőrség egyebek között azt vizsgálja, hogy van-e összefüggés az aspergi bűncselekmény és a régióban lezajlott, más lövöldözések között.

Legutóbb iskolánál lövöldöztek

Mint írtuk, február végén egy alsó-szászországi általános iskolánál történt lövöldözés Németországban. A Martinusschule általános iskola közelében a lövöldöző életveszélyesen meglőtt egy embert, majd magát is megsebesítette.

Pár nappal az eset után a megsebesített 16 éves fiú belehalt sérüléseibe.

Rovatok