Index Vakbarát Hírportál

Aprópénzért rabolt bankot egy idős nő, de így sem járt sikerrel

2023. április 10., hétfő 15:45

Egy 78 éves amerikai nő napszemüvegben és egészségügyi maszkban tért be egy kaliforniai pénzintézetbe, kis címleteket akart elvinni, csakhogy nem volt az adott fiókban számlája. A bonyodalom csak ezután következett.

„Ez egy bankrablás, 13 000 kis címletű bankjegyet kérek. Köszönöm, sajnálom, nem akarlak megijeszteni” – ezzel a felirattal csúsztatott át egy cetlit Bonnie Gooch a Pleasant Hill-beli bankban a fiókkezelőnek, amikor ő került sorra.

Az idős nő állítólag ittasan tért be a bankfiókba, a kamerák felvételei szerint kezdetben nyugodt volt, majd elvesztette a türelmét, a pultra csapott, és közölte az alkalmazottal, hogy mégsem kell megszámolnia a pénzt, csak siessen. Végül 25 ezer dollárral távozott a pénzintézetből – írta a The Guardian. 

Végül nem jutott messzire, 3,2 kilométerre a tetthelytől elfogta a rendőrség a kétszeres elítélt 78 éves bankrablót, aki egy körözött autóval hajtott el, a szemtanúk szerint szürke ruhában, fekete napszemüvegben és fekete N95-ös Covid-maszkban.

A hatóság szerint a nő alkoholos befolyásoltság alatt állt, de idős kora ellenére egészségi állapota jónak mondható, mivel nem volt diagnosztizált betegsége. A frissen szerzett bankjegyek az autójában szétszórva hevertek. 

Bonnie Gooch először 1977-ben Kaliforniában, majd 2020-ban Kansas városában rabolt ki bankfiókot, ez utóbbit követően a próbaideje 2021 novemberében járt le. 

Rovatok