Index Vakbarát Hírportál

Dicsekednek az oroszok az ukrán lefejezéses videóval

2023. április 12., szerda 19:27

Egy ukrán újságíró a Twitter-oldalán tette közzé az orosz Telegram-felhasználók reakcióit a brutális lefejezéses videó alatt. A felvétel szerint orosz katonák lefejeznek egy ukrán hadifoglyot. A visszajelzések szerint az orosz közösségimédia-felhasználók hencegnek az esettel.

Az utóbbi napokban több videó is terjedni kezdett arról, hogy orosz katonák levágták ukrán hadifoglyok fejét. A CNN azt írta, hogy két videó is terjed az ukrán hadifoglyok lefejezéséről. Az egyiket még április 8-án töltötték fel először egy oroszpárti oldalra, azon két lefejezett katona látható, akiken az oroszok röhögnek.

A másik videó nagyon elmosódott, és a gyanú szerint nem most, hanem még az előző nyáron készülhetett, mivel a nyári évszakra jellemző dús növényzet látható rajta. Azon az látható, hogy egy orosz katona egy hosszú késsel levágja egy még élő ukrán katona fejét.

A videóra a Kreml is reagált: szörnyűnek nevezte a lefejezéses videót, de megkérdőjelezte a hitelességét. A videó forrása egyelőre tisztázatlan, de az ukrán tisztviselők körében dühös reakciót váltott ki. Volodimir Zelenszkij szörnyetegeknek nevezte az oroszokat, szerinte a videó azt mutatja, hogy „milyen könnyen ölnek ezek a vadállatok”.

Több mint ezer orosz lájkolta a videót

Egy ukrán újságíró a Twitter-oldalán tette közzé az orosz Telegram-felhasználók reakcióit a brutális videó alatt.

Ezek alapján a videót több mint 1200-an „kedvelték” és kilencvenen „imádták”

– legalábbis a feltartott hüvelykujj és a szívecske szimbólumok szerint. 

Az orosz Telegram-oldalon brutális videót osztottak meg, amelyen úgy tűnik, az látható, ahogy orosz katonák lefejeznek egy ukrán hadifoglyot. A videót nem mutatom meg, mert túl erőszakos. Szerintetek az oroszok hogyan reagálnak erre? Dicsekednek vele! Van még valaki, aki még mindig azt hiszi, hogy ez csak Putyin háborúja?

– írta az újságíró.

Rovatok