Index Vakbarát Hírportál

Dél-Korea egy halom pénzt fizet azoknak, akik nem élnek „normális” életet

2023. április 14., péntek 17:03

A Nemek Közötti Egyenlőségi és Családügyi Minisztérium a héten bejelentette, hogy Szöul havonta legfeljebb 650 ezer koreai won (körülbelül 170 ezer forint) összegű támogatást nyújt a „magányos fiataloknak”, hogy visszatérjenek a társadalomba.

Felmérések szerint a 19 és 39 év közötti koreaiak mintegy 3,1 százaléka „visszahúzódó, magányos fiatal”, akik a minisztérium jelentése szerint „egy buborékban élnek, miközben nagyon kevés ideig érintkeznek a külvilággal, ezért érezhetően nehezen élnek normális életet”.

Ez országszerte mintegy 338 ezer embert jelent, és a minisztérium szerint 40 százalékuknál serdülőkorban kezdődik az elszigeteltség. A feltételezések szerint különböző tényezők játszanak közre abban, hogy az érintettek a magányt választják, ezek a következők:

Az új intézkedések kifejezetten a fiatalokat célozzák meg a nagyobb léptékű ifjúságvédelmi támogatási törvény részeként, amelynek célja a társadalomtól rendkívül visszahúzódó emberek, valamint a gyám vagy iskolai védelem nélküli, a bűnözés veszélyének kitett fiatalok támogatása.

A havi juttatást első körben a 9 és 24 év közötti magányos, visszahúzódó, szerény jövedelmű fiatalok kaphatják. A fiatalok az úgynevezett jóléti központok egyikében igényelhetik a támogatást; gyámjuk, tanácsadójuk vagy egyik tanáruk is pályázhat a nevükben – írja a CNN.

Rovatok