Index Vakbarát Hírportál

Forráshiány miatt az ENSZ májustól nem tudja élelmezni a menekülteket Csádban

2023. április 14., péntek 21:48

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) saját közlése szerint májustól forráshiány miatt nem tudja élelmezni a menekülteket Csádban.

„Amennyiben nem kapunk további támogatást, akkor 2023 májusában teljesen leáll az országon belüli menekültek élelmiszer-segélyezése” – figyelmeztetett a WFP pénteken.

A világprogram szerint már ebben a hónapban is csak mintegy 270 ezer menekültnek tudnak élelmet adni a tervezett 455 600 helyett. A WFP hangsúlyozta, hogy 142,7 millió dollárra (48 milliárd forint) lenne szüksége ahhoz, hogy a következő hat hónapban segélyezni tudja a rászorulókat az egyszerre aszály és áradások sújtotta országban.

Az ENSZ adatai szerint Csádban 1,9 millió ember nem jut elegendő élelemhez, mindemellett az ország a legtöbb menekültnek nyújt menedéket a nyugat- és közép-afrikai térségben, és a szomszédos Szudánban uralkodó állapotok miatt ez a szám csak gyarapodik.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) időközben bejelentette, hogy 172,5 millió dollárt (58 milliárd forint) kíván összegyűjteni egymillió menekült segélyezésére Csádban.

Rovatok