Index Vakbarát Hírportál

Hárommázsás halszörnyet fogott ki a magyar horgász

2023. április 14., péntek 15:58

314 kilós tonhalat húzott ki a vízből az 50. születésnapját Spanyolországban ünneplő Zsiga Csaba. A fonyódi kerékpáros Tenerifén ragadott horgászbotot.

„Első nap a nagy hullámok miatt meghiúsult a horgászat, második alkalommal, amikor egy csoporttal kimentünk, többen rosszul lettek, így lefújták a túrát, de én kértem a szervezőket, hogy hadd mehessek ki” – emlékezett vissza a magyar horgász, aki aztán egy 314 kilós tonhallal küzdött meg. A felek másfél órán át fárasztották egymást, de végül sikerült kihúzni a halat a fedélzetre.

„2017-ben egy új-zélandi horgász 200 kilós halat fogott ki, a világrekord 400 kiló körüli. Óriási élmény volt számomra a spanyolországi horgászat, fogtam már száz kiló feletti harcsát is, de ez a tonhal megizzasztott” – tette hozzá Zsiga Csaba a Pecaverzum cikke szerint.

Különleges halak Magyarországon is előfordulnak, március 9-én például egy rendkívül furcsa kinézetű pontyot fogott ki Siket Máté a Ráckevei-Soroksári Duna (RSD) főágából. A hír a Magyar Haltani Társasághoz (MHTT) is eljutott, amely szakvéleményt írt a különleges színű pontyról.

Rovatok