Index Vakbarát Hírportál

Robbanás történt a Japán miniszterelnök beszéde alatt, egy embert letartóztattak

2023. április 15., szombat 06:22

Kisida Fumio japán miniszterelnököt szombaton kimenekítették egy tengerparti város rendezvényéről, ahol szabadtéri beszédet tartott, miután a helyszínen „robbanáshoz hasonló hangot” hallottak. Az incidensben senki nem sérült meg

Az NHK japán közszolgálati televízió által közzétett videófelvételeken a közönség tagjai menekülnek, egy férfit pedig letartóztatnak az incidenst követően − közölte a CNN

A felvételeken több férfi, feltehetően rendőrök láthatók, amint a földre szorítják a gyanúsítottat. A Kyodo News helyi hírügynökség jelentése szerint a férfi „füstbombának tűnő tárgyat” dobott a miniszterelnök felé.

A jelenetek Wakayama városában játszódtak le, ahol Kisida beszédet tartott, miután megtekintette a Saikazaki halászkikötőt. A beszédben a miniszterelnök egy közelgő időközi képviselőházi választáshoz kampányolt egy wakayamai körzetben. Japánban jelenleg is folyik a kampány a helyhatósági választásokra.

Egy városi tanácstag, aki a helyszínen tartózkodott, az NHK-nak elmondta, hogy nem sokkal a robbanás előtt egy

henger alakú ezüst tárgy repült körülbelül két méterrel előttem.

Egy másik szemtanú szintén arról számolt be, hogy „egy ezüstszínű hengert” látott, amelyet „eldobtak, majd egy kicsit világított, mielőtt nagy robajt hallottak”.

Japán tisztviselők szerint Kisida biztonságban van és sértetlen. Az NHK jelentette, hogy másik helyszínre vitték, ahol rendőrök vigyáznak rá.

Rovatok