Index Vakbarát Hírportál

Valóságos harc indult az újságárusoknál, miután megjelentek a miniszter aktfotói

2023. április 17., hétfő 17:55

Sokan kritizálták Marlene Schiappát, a francia kormány nemek egyenjogúságáért felelős miniszterét, aki igent mondott a Playboy felkérésére. Az emberek többségét viszont nagyon érdekelték az aktfotók, az miniszterrel készült szám az első eladási adatok szerint bombasiker lett.

A 100 ezer példány a megjelenés napján három óra alatt elfogyott, és 60 ezret most újranyomnak – mondta a Playboy igazgatója, Jean-Christophe Florentin hétfőn Párizsban a France Info hírügynökségnek. Normális esetben egy számból csak körülbelül 30 ezer példányt adnak el, írja a Spiegel.

Annak ellenére, hogy a vásárlók előre tudták, hogy nem lesznek meztelen fotók a politikusról, nagy volt a roham a standoknál, teszi hozzá a német kiadvány.

Néhány konzervatív politikus úgy vélte, nem helyénvaló, hogy egy politikus egy ilyen magazinban mutogassa magát, míg egyes feministák azt kifogásolták, hogy a nőjogi aktivista Schiappa éppen a Playboyt választotta szócsövének, amelyet az emancipációs mozgalom évtizedek óta bírál.

Maga Schiappa a nők önrendelkezési jogával indokolta a döntését. „Védem a nők jogát, hogy azt tegyenek a testükkel, amit akarnak: bárhol, bármikor. Franciaországban a nők szabadok. Akár bosszantja ez az elmaradottakat és képmutatókat, akár nem” – írta a Twitteren.

Schiappa elmondta, hogy a férfimagazin szerkesztői megkérdezték tőle, hogy pózolna-e meztelenül a fényképezőgépek előtt, de ezt határozottan elutasította. Ehelyett fehér ruhában szerepel a címlapon, és a vele megjelent interjúban a feminizmusról és a női jogokról beszél.

(Borítókép: Marlene Schiappa 2022. augusztus 31-én. Fotó: Ludovic Marin / AFP)

Rovatok