Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin oda látogatott, ahová ön nem szívesen tenné be a lábát

2023. április 18., kedd 07:09

Herszonba és Luhanszkba is ellátogatott Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök beszámolókat hallgatott és köszöntötte a katonáit húsvét alkalmából.

Vlagyimir Putyin orosz elnök meglátogatta a Dnyepr-csapatok főhadiszállását Herszonban – közölte az államfő sajtószolgálata kedden.

Vlagyimir Putyin a Dnyepr-csoport Herszon területen lévő főhadiszállásán meghallgatta Mihail Teplinszkij vezérezredes, a légideszant csapatok parancsnoka, Oleg Makarevics vezérezredes és más katonai parancsnokok beszámolóit – közölte a sajtószolgálat.

A főhadiszálláson tartott megbeszélést megnyitva az orosz elnök elmondta:

Fontos számomra, hogy meghallgassam a véleményüket a helyzet alakulásáról, hogy meghallgassam önöket, hogy információt cseréljünk.

A beszámolók meghallgatása után, amelyben elsősorban a herszoni majd zaporizzsjai helyzetet helyezte kilátásba, köszöntötte az orosz katonákat húsvét alkalmából.

Ajándékként a katonai vezetőknek egy ikon másolatát adta át, „amelynek tulajdonosa az orosz hadsereg egyik legsikeresebb védelmi minisztere volt a 19. században” – magyarázta Putyin.

Látogatás Luhanszkba

A herszoni útja alatt Luhanszkban is látogatást tett az orosz elnök, számolt be a sajtószolgálata. Ott a Vosztok nevű gárda főhadiszállására utazott, ahol jelentést kapott Alekszandr Lapin vezérezredestől és más vezető tisztektől az ottani helyzetről.

EZ VLAGYIMIR PUTYIN ELSŐ LÁTOGATÁSA A DE FACTO LUHANSZKI NÉPKÖZTÁRSASÁGBA.

Az orosz elnöknek ez az első látogatása Herszon régióban is. A közösségi médiában megjelent felvételek szerint azonban Luhanszkban egy bunkerben tartották a találkozót. 

Putyin előzőleg március 19-én járt a Moszkva által elcsatolt új régiókban, amikor Mariupolba érkezett teljesen váratlanul. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

A látogatással összefüggésben azonban sokan kétkednek, hogy valóban Vlagyimir Putyin tett látogatást a megszállt területeken. Egy orosz videós újabb bizonyítékokkal állt elő, hogy az orosz elnök testdublőröket használhat külföldi útjaihoz. Erről itt írtunk bővebben.

Rovatok