Index Vakbarát Hírportál

Herczeg Zoltán hamarosan kiszabadulhat a börtönből

2023. április 18., kedd 17:00

Az ügyészség kezdeményezte Herczeg Zoltán divattervező és társa letartóztatásának megszüntetését – írja a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészség közlése alapján.

Herczeg Zoltánt tavaly ősszel fogták el, és később letartóztatásba is helyezték egy másik gyanúsítottal együtt. A rendőrök a divattervezőt kábítószer birtoklásával, illetve kábítószer-kereskedelemmel is gyanúsítják. Herczeg Zoltán az előbbit elismerte, az utóbbit viszont tagadta.

A Magyar Nemzetnek most a Fővárosi Főügyészség azt írta, hogy a „folyamatban lévő bűnügyben az illetékes Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a tegnapi napon mindkét, jelenleg letartóztatásban lévő gyanúsított esetében a letartóztatásuk megszüntetésére és velük szemben bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírájánál”.

Vagyis elképzelhető, hogy Herczeg Zoltánt hamarosan kiengedik a börtönből. 

A Magyar Nemzet szerint az eljárás továbbra is kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik. Korábbi sajtóhírek szerint a divattervező személyautójában és lakásán

KÖRÜLBELÜL 100 GRAMM MARIHUÁNÁT ÉS 16 GRAMM KOKAINT, A MÁSIK LETARTÓZTATOTT FÉRFINÁL PEDIG KÖRÜLBELÜL 85 GRAMM NÖVÉNYI TÖRMELÉKET, VALAMINT GYANÚS PORT, AZ ELSŐDLEGES ADATOK SZERINT KOKAINT TALÁLTAK.

Herceg Zoltán decemberben szabadlábra helyezéséért, valamint az enyhébb kényszerintézkedésért nyújtott be fellebbezést, amelyet a bíróság elutasított, így a karácsonyt is rácsok mögött töltötte. Húsvét előtt azonban – közel fél év után – megengedték neki, hogy találkozzon a párjával. 

Rovatok